Clatitele cu cascaval si dovlecei sunt atat de gustoase incat dispar imediat de pe masa. Sotul meu le mananca imediat ce le scot din tigaie. Trebuie sa-mi ascund cateva clatite, pentru a fi sigura ca apuc si eu sa le gust. Incearca si tu aceasta reteta daca vrei sa-ti surprinzi familia.
Ingrediente necesare:
- 1 dovlecel de aproximativ 300 gr
- 150 gr cascaval ras, 400 ml lapte
- 2 oua mari, 1 lingurita sare
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 140 gr faina de grau, jumatate pliculet praf de copt
Mod de preparare:
Spalam dovlecelul si il dam prin razatoare. Adaugam peste el cascavalul ras, laptele, ouale si sarea. Decojim cateii de usturoi si ii zdrobim printr-o presa, apoi ii adaugam in amestecul pregatit anterior.
La final, adaugam faina de grau amestecata cu praful de copt. Amestecam totul foarte bine. Punem o tigaie cu ulei pe foc. Cand uleiul se incinge, turnam putin aluat in tigaie (aluatul este putin mai gros decat aluatul clasic de clatite, deci nu va curge atat de usor).
Cand clatita s-a rumenit, se intoarce pe cealalta parte. Daca nu reusesti sa intorci clatita in aer, poti incerca cu doua spatule. Dupa ce s-a prajit clatita, pe ambele parti, se pliaza sau se ruleaza si se transfera pe o farfurie.
Se repeta procedeul pana se termina tot aluatul. Din aluatul obtinut, eu am reusit sa fac 7 clatite mari. Aceste clatite cu dovlecel si cascaval merg de minune cu un sos de usturoi facut in casa. Trebuie neaparat sa incerci aceasta combinatie! Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Această rețetă este perfectă pentru momentele când vrei să-ți surprinzi familia cu ceva nou, gustos și sățios. Este un preparat simplu, dar surprinzător, care îmbină ingrediente accesibile într-un mod delicios. Clătitele sunt ideale pentru un prânz rapid sau pentru o cină ușoară, iar dacă le servești alături de un sos de usturoi făcut în casă, vei obține o combinație irezistibilă. Încearcă-le și bucură-te de aprecierile celor dragi!