Frunzele de dafin au fost folosite pe scara larga in bucatarie, deoarece completeaza perfect gustul mancarurilor. Orice gospodina ar trebui sa aiba frunze de dafin in bucatarie.
Frunzele de dafin au o multime de beneficii pentru sanatate. Acestea amelioreaza afectiunile respiratorii, imbunatatesc sanatatea inimii, amelioreaza durerile menstruale, reduc anxietatea, combat matreata si previn caderea parului.
Daca vrei sa te bucuri de beneficiile terapeutice ale frunzelor de dafin, adauga-le in preparatele culinare, ceaiuri sau smoothie-uri. Totusi, femeile gravide si cele care alapteaza ar trebui sa ceara sfatul medicului inainte de a consuma frunze de dafin, deoarece acestea pot avea un impact negativ asupra copilului.
Cu toate acestea, frunzele de dafin au o alta proprietate extraordinara de care doar putini au auzit.
Ia una sau mai multe frunze de dafin si da-le foc. Pune-le apoi intr-o scrumiera sau un alt vas termorezistent si lasa-le sa arda timp de aproximativ 10 minute.Dupa ce te vei intoarce in camera, vei simti un miros usor. Acest miros contribuie la productia de endorfine (hormoni ai fericirii). Calmeaza nervii si te relaxeaza.
In plus, acest parfum ajuta persoanele care au probleme cu somnul si curata usor caile respiratorii. Asta nu este tot…
Acest miros benefic pentru oameni este urat de tantari. Deci putem spune ca am gasit o modalitate simpla de a-i speria atunci and stam seara cu geamul deschis.Frunzele de dafin arse sunt mult mai sigure pentru indepartarea insectelor, decat substantele chimice pe care le cumparam, in mod traditional in acest scop, si care, adesea, dauneaza copiilor si animalelor de companie.