publicitate

L-am facut altfel decat il fac de obicei (de obicei, doar cu ceapa si untura de gasca/rata, uneori nici usturoi nu pun), adica am pus si niste chestii de porc. Sa semene cumva cu ala de cumparat.

Am facut pateul din:

  • 600 g de ficat de pui, cat era in pachet,
  • 50 g de soric
  • 50 de g de slanina afumata,
  • 2 cepe mari,
  • 2 catei de usturoi si variate condimente.

Mod de preparare

publicitate

Slanina am taiat-o fasii subtiri, la fel si soricul. Asta e bine sa fie taiat cat mai fin, ca sa fiarba cum trebuie. Eu n-am vrut sa-l fierb in prealabil. Am pus slanina in cratita incinsa si am lasat-o sa sfaraie pana si-o lasat suficienta grasime, apoi am adaugat soricul si dupa el, ficatul.

Le-am invartit in oala pana si-o schimbat ficatul culoarea, adica s-o albit. Dupa aia am pus ceapa taiata solzi, condimente (aici, fiecare cu ce prefera, eu am pus si marar, si cimbru, ardei f. iute, dafin, care trebe scos inainte sa pasati, maghiran, boia etc., foarte putin din fiecare).

Am lasat toate astea sa fiarba 30 – 40 de minute la foc foarte mic, cu capac, n-am mai adaugat nici un fel de lichid. Ceapa lasa zeama, ficatul lasa si el zeama lui, untura este destula de la slanina. Pe final, mi-am adus aminte de ardei si am pus o felie de kapia maruntita si usturoiul.

Desigur, am pus si sare, sa nu cumva sa creada cineva. Pot zice ca asta-i cel mai fain pateu de pana acuma.

publicitate