
Prăjitura cu cremă de brânză și ganache de ciocolată este atât de bună, încât o singură porție nu este de ajuns pentru nimeni. Am pregătit-o săptămâna trecută când mi-au venit prietenii în vizită și s-a mâncat toată. Îți recomand să o încerci și tu!
Ingrediente:
- 400 gr biscuiți de cacao
- 250 ml lapte călduț, 1 lingură extract de vanilie
- 400 gr cremă de brânză, 300 ml smântână dulce pentru frișcă
- 200 gr ciocolată albă cu caramel, 40 gr zahăr pudră
Ingrediente pentru ganache:
- 150 gr ciocolată cu lapte
- 150 ml smântână dulce pentru frișcă
Mod de preparare:
Punem într-un bol ciocolata albă cu caramel, ruptă în bucățele. Adăugăm 100 ml de smântână dulce pentru frișcă și punem bolul în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minute.
Când scoatem ciocolata din cuptorul cu microunde, amestecăm bine pentru a combina ciocolata cu smântâna dulce. De asemenea, ciocolata poate fi topită și în cuptorul cu microunde. Lăsăm ciocolata topită să se răcească.Într-un alt vas, adăugăm crema de brânză și zahărul pudră și amestecăm. Adăugăm ciocolata topită și combinăm totul cu un mixer.
Batem 200 ml de smântână dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Adăugăm frișca în amestecul pregătit anterior și combinăm ingredientele cu o spatulă.
Adăugăm o lingură de extract de vanilie în laptele călduț. Înmuiem biscuiții de cacao în lapte și-i punem într-o tavă de copt cu dimensiuni de 20 x 35 cm.
Punem deasupra jumătate din crema pregătită anterior.
Înmuiem biscuiții în lapte și-i punem peste stratul de cremă. Adăugăm crema rămasă peste biscuiți. Pentru a pregăti ganache-ul, rupem ciocolata cu lapte în bucățele și o punem într-un bol. Adăugăm smântâna dulce și topim ciocolata în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
Lăsăm ciocolata topită să se răcească, apoi o turnăm peste cremă.Punem prăjitura la frigider pentru câeva ore. Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă. Poftă bună și spor la gătit!