Acasă Prăjituri Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată – o rețetă rapidă pe care o poate face orice gospodină

Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată – o rețetă rapidă pe care o poate face orice gospodină

0
Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată – o rețetă rapidă pe care o poate face orice gospodină

Prăjitura cu cremă de brânză și ganache de ciocolată este atât de bună, încât o singură porție nu este de ajuns pentru nimeni. Am pregătit-o săptămâna trecută când mi-au venit prietenii în vizită și s-a mâncat toată. Îți recomand să o încerci și tu!

Ingrediente:

  • 400 gr biscuiți de cacao
  • 250 ml lapte călduț, 1 lingură extract de vanilie
  • 400 gr cremă de brânză, 300 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 200 gr ciocolată albă cu caramel, 40 gr zahăr pudră

Ingrediente pentru ganache:

  • 150 gr ciocolată cu lapte
  • 150 ml smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Punem într-un bol ciocolata albă cu caramel, ruptă în bucățele. Adăugăm 100 ml de smântână dulce pentru frișcă și punem bolul în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minute.

Când scoatem ciocolata din cuptorul cu microunde, amestecăm bine pentru a combina ciocolata cu smântâna dulce. De asemenea, ciocolata poate fi topită și în cuptorul cu microunde. Lăsăm ciocolata topită să se răcească.Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată preparareÎntr-un alt vas, adăugăm crema de brânză și zahărul pudră și amestecăm. Adăugăm ciocolata topită și combinăm totul cu un mixer.Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată cremaBatem 200 ml de smântână dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Adăugăm frișca în amestecul pregătit anterior și combinăm ingredientele cu o spatulă.Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată mod preparareAdăugăm o lingură de extract de vanilie în laptele călduț. Înmuiem biscuiții de cacao în lapte și-i punem într-o tavă de copt cu dimensiuni de 20 x 35 cm.Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată ingredientePunem deasupra jumătate din crema pregătită anterior.

Înmuiem biscuiții în lapte și-i punem peste stratul de cremă. Adăugăm crema rămasă peste biscuiți. Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată lista ingredientePentru a pregăti ganache-ul, rupem ciocolata cu lapte în bucățele și o punem într-un bol. Adăugăm smântâna dulce și topim ciocolata în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.

Lăsăm ciocolata topită să se răcească, apoi o turnăm peste cremă.Prăjitură cu cremă de brânză și ganache de ciocolată pregatirePunem prăjitura la frigider pentru câeva ore. Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă. Poftă bună și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.