Numărul de rețete de borș este incredibil de mare. Există pur și simplu prea multe instrucțiuni pentru a găti acest fel de mâncare. Dar un lucru se știe – borșul iese întotdeauna foarte gustos. Principalul lucru este să-l gătești, punându-ți sufletul în tot procesul.
Un astfel de fel de mâncare are un gust unic! Verdeturile, care sunt necesare pentru gătit, fac borșul foarte aromat. Prin urmare, un prânz copios și gustos vă este cu siguranță garantat!
Când pregătiți borș, nu uitați să fiți foarte atenți la verdeață. Asigurați-vă că turnați apă clocotită peste urzică, astfel încât sa se inmoaie bine.
Ingrediente necesare:
- Pulpă de pui – 3 buc.
- Cartofi – 4 buc.
- Sare si piper dupa gust
- Ceapa – 2 buc.
- Morcov – 1 buc.
- Urzica – 100 g
- Măcriș – 200 g
- Ouă – 3 buc.
- Mărar – după gust
- Frunza de dafin – 1 buc.
- Ulei – după gust
Mod de preparare gătit pas cu pas:
Acoperiți pulpele de pui cu apă si puneti-le la fiert, strangand spuma din timpul fierberii. Adăugați 1 ceapa taiata in patru, sare și piper negru. Gatiti 40 de minute. Apoi scoateti ceapa si carnea fiarta.
Peste urzica se toarna apa clocotita si se clateste sub jet de apa.
Tăiați mărunt ceapa. Se rad morcovii pe răzătoarea mica iar mai apoi prăjiți ceapa și morcovii într-o tigaie bine incinsa, cu putin ulei.
Tăiați cartofii în cuburi mici si puneti-i la fiert in apa in care a fiert carnea dupa care se adauga urzicile tocate si se amesteca + legumele calite si macrisul tocat. Carnea se desprinde de pe os, se marunteste si adauga inpoi in bors.
Într-un recipient adânc, bateți ouăle si adaugati 1-2 polonice de supa fierbinte in oua pentru a le tempera iar mai apoi se toarnă amestecul de ouă în borș într-un fir subțire, amestecând totul cu o lingura. Amestecați bine si luati borsul de pe foc si puneti verdeata proaspat tocata.
Pofta buna!