publicitate

Ingrediente necesare:

  • 2-2,5 kg piept de porc
  • 2 linguri untură
  • 2 fire rozmarin proaspăt
  • 1 căpățână usturoi
  • 100 ml bere

Pentru marinadă:

  • 2 linguri muștar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic amestec condimente porc
  • 1 linguriță usturoi zdrobit

Mod de preparare:

publicitate

Amestecăm ingredientele pentru marinadă.

Facem câteva tăieturi mai adânci la suprafața cărnii, apoi ungem cu marinadă pe toate părțile. Acoperim carnea și o lăsăm la frigider cel puțin 3 ore (sau chiar peste noapte).

Ungem o tavă cu untură, punem rozmarinul, apoi carnea (cu partea cu piele în sus) și mai punem câțiva căței de usturoi (după gust).

Acoperim cu folie de aluminiu și o coacem, în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 2 ore.

Nu scoatem folia și nu întoarcem carnea!

După 2 ore, îndepărtăm folia și mai coacem jumătate de oră. În aceste 30 minute, la fiecare 8-10 minute, ungem carnea cu bere.

La final, transferăm carnea pe un platou, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o feliem și servim la masă…

Merge foarte bine cu cartofi sau varză călită! Sau, de ce nu, cu salată… 🙂

Să o savurați cu poftă! Poftă mare!

publicitate