Rețeta soacrei pentru pâine de casă – Cea mai bună pâine de casă, complet naturală – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 ml apă caldă
- 150 ml lapte
- 6 linguri ulei
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 3 lingurițe drojdie uscată
- 1 kg făină
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm laptele. Adăugăm drojdia, zahărul și amestecăm până la omogenizare.
2. Într-un bol separat, turnăm făina cernută. Adăugăm amestecul de lapte, uleiul și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Lăsăm aluatul la crescut timp de 60 de minute.
4. După ce a crescut, frămâtăm puțin aluatul, pe urmă îl așezăm într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
Încearcă și… Plăcințele apetisante, moi, pufoase și nemaipomenit de aromate
Plăcințele apetisante, moi, pufoase și nemaipomenit de aromate – Realizate dintr-un aluatul deosebit, cu lapte și drojdie… Pentru a pregăti plăcințele după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 4 ouă
- 200 grame margarină
- 3 pahare lapte
- 1 pahar zahăr
- 100 grame drojdie proaspătă (sau 3 linguri drojdii uscate)
- un pic de sare
- aproximativ 1,5 kg făină
- 1 ou bătut (pentru ca să ungeți chiflele)
- zahăr și semințe de mac pentru decor
Ingrediente pentru umplutură:
- brânză de vaci
- caramele simple
Cum se prepară?
În laptele călduț, dizolvați drojdia și lăsați deoparte amestecul aproximativ 15 minute.
După 15 minute, adăugați ouăle, margarina, sarea, zahărul și făina și frământați din întregul amestec un aluat moale și elastic, care nu se lipește de mâini.
Împărțiți aluatul obținut în 4 părți egale și pudrați suprafața de lucru cu făină…
Cu ajutorul sucitorului, întindeți fiecare bucată de aluat într-un blat rotund, cu grosimea de aprox. jumătate de centimetru…
Ca și cum ați felia o pizza, tăiați fiecare blat în 8 segmente egale – ar trebui să obțineți 8 triunghiuri…
La baza fiecărui triunghi se pune umplutura și se rulează…
Aranjați plăcințelele obținute la distanță una de alta în tava în care veți coace, tapetată cu puțin ulei.
Acoperiți cu un prosop și așteptați în jur de 30 minute, pentru a se dubla în volum…
După acest timp, ungeți chiflele cu ou bătut și se decorați cu zahăr și semințe de mac.
Se coc timp de 25 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius, până capătă o nuanță maronie-aurie apetisantă…
Să le savurați cu drag, alături de familie și prieteni – Poftă bună!