Miezul de nuca este benefic pentru organism si are un gust foarte bun. Nucile pot fi consumate pe post de gustare, dar pot fi adaugate si in prajituri. Fiind o sursa bogata de vitamine si minerale, nucile sunt recomandate atat copiilor, cat si tinerilor si persoanelor in varsta. Iata cum poti conserva miezul de nuca. In randurile de mai jos vei gasi o reteta super usoara.
Ingrediente necesare:
- Miez de nuca
Mod de preparare:
Spargem nucile si colectam miezul. Lasam miezul sa se usuce.Punem miezul de nuca in borcane curate, uscate.Acoperim borcanele cu capace. Punem o carpa curata sau un prosop de bucatarie pe fundul unei oale incapatoare.
Punem borcanele pline cu miez de nuca in oala. Turnam apa astfel incat borcanele sa fie cufundate pe jumatate in apa. Punem oala pe aragaz si asteptam sa fiarba apa.
Din momentul in care apa incepe sa fiarba, reducem focul si mai lasam oala pe aragaz inca 10 minute. Scoatem apoi borcanele din apa si infiletam bine capacele.
Lasam borcanele sa se raceasca complet, apoi le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de prefeat in pivnita sau in camara. Miezul de nuca pus la borcan, dupa aceasta metoda, se pastreaza proaspat pana la 2 ani, fara ca mirosul si gustul sa fie afectate.
Un borcan de 700 ml poate contine intre 300-330 gr miez de nuca, in functie de dimensiunea miezului.
Daca ai multe nuci, nu ezita sa incerci aceasta reteta simpla si usoara. De asemenea, iti recomand s-o impartasesti si cu prietenii tai. Sigur vor dori si ei s-o incerce!