Prăjitura cu biscuiți, nucă și frișcă este genul acela de desert pe care ți-ai dori să-l mănânci în fiecare zi. Are un gust atât de bun, iar combinația dintre biscuiți, portocale și nuci este perfectă.
Ingrediente pentru blat:
- 300 gr biscuiți măcinați, 100 gr nucă măcinată
- 50 ml suc de portocale carbogazos, 200 gr unt
- 70 gr zahăr
Ingrediente pentru cremă:
- 1 litru lapte
- 3 plicuri budincă cu aromă de frișcă
- 100 gr zahăr, 1 lingură esență de vanilie
- 100 ml smântână dulce pentru frișcă, 200 gr unt
- 50 gr ciocolată rasă
Ingrediente pentru decor:
- 3 plicuri praf de frișcă
- 450 ml lapte rece
- Ciocolată rasă
În plus:
- 300 gr biscuiți cu jeleu și glazură de ciocolată
- Suc de portocale carbogazos
Mod de preparare:
Adăugăm biscuiții măcinați, nuca și zahărul într-un castron și amestecăm ingredientele. Adăugăm untul topit și sucul de portocale și amestecăm din nou.Turnăm amestecul obținut într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiuni de 23 x 28 cm.
Punem într-un castron praful de budincă, zahărul și 200 ml de lapte. Amestecăm ingredientele cu un tel. Turnăm laptele rămas într-o oală, adăugăm esența de vanilie și așteptăm să fiarbă.
Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă. Luăm budinca de pe foc, o turnăm într-un castron, o acoperim cu folie pentru a nu forma crustă și o lăsăm să se răcească.
După ce s-a răcit, o amestecăm ușor cu un mixer. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm bine pentru a obține o cremă fină.Separat, batem smântâna dulce și o adăugăm în cremă. Împărțim crema în 2 părți egale și adăugăm ciocolată rasă într-o parte.
Întindem crema simplă peste amestecul de biscuiți din tavă. Înmuiem biscuiții cu jeleu în suc de portocale și-i punem peste cremă, cu glazura de ciocolată orientată în jos.
Întindem peste biscuiți crema de ciocolată. Punem prăjitura la frigider.
Batem praful de frișcă cu laptele rece până obținem o frișcă fermă. Folosind un pos de cofetărie, facem trandafiri din frișcă peste prăjitură, apoi presărăm ciocolată rasă deasupra.Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore, după care o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!