Această rețetă de pește este pur și simplu delicioasă. Merluciu prăjit în ou și făină iese suculent și gustos. Chiar și celor care nu le place merluciul vor savura acest pește.
Trebuie sa stiti ca aceasta reteta se potriveste pentru toate tipurile de peste asa ca il puteti alege pe cel preferat.
Ingrediente necesare:
- Merluciu (sau orice alt peste) – 1.2 kg
- Sare – 1 linguriță
- Ouă – 2 buc
- Khmeli-suneli – 1 linguriță
- Condimente pentru pește – 1 linguriță
- Făină de grâu – 2-3 linguri
- Ulei vegetal pentru prăjire
Cum sa gatesti pestele?
Decongelează peștele în avans fără a folosi apă sau un cuptor cu microunde – scoate-l din timp din congelator si lasa-l la temperatura camerei. Curăță cu atenție pestele de solzi și clătește bine sub apă – daca acesta este deja curatat, doar trece-l pe sub jetul de apa. Taie în bucăți.
Transferă peștele într-un vas adânc. Asezonează cu sare, khmeli-suneli și condimente pentru pește. Adaugă 2 ouă crude și amestecă. Acoperă peștele cu un capac sau folie de plastic și lasă pentru 20 de minute.
După 20 de minute, adaugă 2-3 linguri de făină și amestecă până când toată făina este umedă și se transformă într-un fel de sos.
Toarnă ulei vegetal în tigaie și incinge-l bine. Așează bucățile de pește și prăjește până devin aurii. Prăjește peștele la foc mediu.
Apoi întoarce peștele, acoperă tigaia cu un capac și prăjește pe cealaltă parte până devine auriu.
Așază merluciul prăjit pe prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei și servește-l alaturi de un mujdei de usturoi si mamaliga calda. Poftă bună!