publicitate

Ingrediente:

  • 150 g  unt rece (de la frigider) cu 80% grăsime,
  • 250g făină, două ouă,
  • 150ml  lapte,
  • 80g zahăr,
  • 10 gr drojdie uscată,
  • 1 borcan de gem sau magiun pentru umplutură

Se poate folosi orice tip de gem. Eu personal, am folosit gem de piersici, intrucat imi plac foarte mult piersicile si am avut si la indemana. Insa, am testat reteta si cu gem de prune si cu dulceata de zmeura si iese excelent.

Mod de preparare

publicitate

Laptele se incălzeste si se dizolvă in el drojdia impreună cu o lingurită de zahăr, se acoperă cu un prosop si se lasă să crească 5-10 minute.

Intr-un bol adânc  se cerne făina şi se adaugă laptele cu drojdia . Peste făină se dă prin răzătoare untul rece si se amestecă bine cu făina pană se transformă in fărâmituri de aluat. Separat intr-un bol  mixați ouăle cu zahăr până compoziția devine pufoasă. Ouale se adaugă peste făina si se frămantă aluatul, pană devine elastic. Inainte de a fi intins pe blatul de lucru aluatul pregătit se lasa să se odihnească 15 minute .

Presarati făina pe blatul de lucru si cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul într-un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm.

Tăiați-l in triunghiuri. Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele. Cornuletele obtinute se asează intr-o tavă tapetată cu făina de copt, se ung cu gălbenuș şi lapte şi dați-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit la temperatura 180°C, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.

Va dorim poftă bună!

 

publicitate