Acestea nu sunt gogosi obișnuite, ci rulouri cu ciocolata! Ies foarte moi și fragede. Eu folosesc Nutella ca umplutura insa voi puteti folosi orice alta umplutura doriti. Rețeta de desert fără ouă este foarte simplă, chiar și gospodinele începătoare se descurcă sa o pregateasca din prima.
Ingrediente pentru aluat:
- Lapte – 140 ml
- zahăr – 40 g
- Drojdie uscată – 4 g
- făină de grâu – 250 g
- Sare – un varf de cutit
- Unt – 20 g
- Ulei – pentru prajit
Pentru umplut si decor:
- Susan – după gust (poate fi optional)
- Nutella – 10 lingurițe (pentru umplut)
Mod de preparare:
Se amestecă laptele cald cu zahărul și drojdia uscată si se lasa 10 minute sa se umfle drojdia. Turnați făină și sare în amestecul de lapte, frământați aluatul. Amestecați untul moale în aluat si framantati in continuare. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l timp de 15 minute.
Împărțiți aluatul rezultat în 10 părți. Rulați fiecare bucata de aluat într-o bilă, acoperiți cu un prosop și lăsați încă 10 minute la crescut.
Întindeți fiecare bila de aluat intr-o foaie. Ungeți o margine cu lapte și puneti semințe de susan (daca doriti).
Întoarceți foaia pe cealaltă parte, mai întindeți-o puțin și faceți tăieturi lungi pe o jumătate, ca în fotografie.
Pe cealaltă jumătate, întindeți ciocolata (aproximativ 1 linguriță cu varf) și strangeti sub forma unui rulou, apăsând marginile spre interior. Strangeti bine marginile si acoperiti cu un prosop, lasati la crescut timp de o jumătate de oră.
Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește rulourile pe toate părțile.
Ce poate fi mai bun decât astfel de rulouri pufoase cu umplutură de ciocolata? Nicio bunătate cumpărată din magazin nu se compară cu cea făcută în casă! Pofta buna!