Aceasta reteta este super delicioasa. Negresa clasica am facut-o si mai delicioasa adaugandu-i un strat delicios de bezea pufoasa. Gustul ei iti va satisface orice pofta de dulce.
Ingrediente pentru blat:
- 4 oua
- un praf de sare
- o cana de zahar
- o cana de ulei
- o cana de lapte
- 2 linguri de cacao
- 2 cani de faina
- o lingurita praf de copt (stins in otet)
Cana pe care am folosit-o are 250g.
Ingrediente pentru crema de bezea:
- 6 albusuri
- 250 g zahar
Mod de preparare blat (Negresa):
Intr-un bol vom mixa albusurile, sarea si zaharul. Vom amesteca pana cand zaharul se va topi, iar albusurile se vor transforma in spuma si vor avea consistenta unei bezele. Peste aceasta vom adaga galbenusurile si uleiul amestecand continuu. Separat vom amesteca faina cu praful de cot stins si vom cerne si pe acestea peste compozitia de mai sus, amestecand pana la omogenizare.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 170 g.
Separat vom pregati o tava (38-25 cm), tapetata cu hartie de copt peste acre vom turna compozitia din blat. Dam tava la cuptor timp de 30 de minute.
Cand acesta este gata o vom da deoparte la racit.
Mod de preparare crema de bezea:
Intr-un bol vom amesteca albusurile si zaharul tare, pana cand acestea vor capata consistenta unei bezele.
Mod de preparare prajitura:
Vom adauga peste negresa bezeaua si peste aceasta vom presara cacao.
Prajitura este gata! Pofta buna!