Pentru a pregăti această marinadă excelente, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 250 ml vin alb
- 250 ml ulei vegetal
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 lămâie
- 250 ml oțet
- pătrunjel
- frunze de dafin
- piper negru
Mod de preparare:
- Cu ajutorul unui cuțit, tăiem bucățele usturoiul, ceapa și morcovul.
- Ungem carnea cu ulei. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi în bucata de carne.
- Într-un vas adânc, amestecăm usturoiul, ceapa, morcovul, oțetul, frunzele de dafin, piperul negru și vinul alb.
- Așezăm carnea în marinadă și o punem la frigider pentru minimum 6 ore. Secretul constă în timpul petrecut în marinadă, pentru o friptură fragedă și suculentă, se recomandă a sta cât mai mult timp posibil în acel amestec (până la 24 de ore).
Încearcă și… Sos de roșii după rețetă italiană
Perfect pentru pizza, spaghete sau lasagna – Cine nu a auzit de vestita bucătărie italiană și de sosurile ei savuroase?
Astăzi vă propunem o rețetă clasică de sos italian de roșii… Acest sos gustos și extraordinar de aromat este preparat din roșii conservate și alte câteva ingrediente, care, cu siguranță, se regăsesc în fiecare bucătărie…
Ingrediente:
- 800 g roșii conservate în suc propriu
- o jumătate de ceapă
- 2 morcovi
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură de zahăr
- 3 linguri de ulei de măsline
- o jumătate de legătură de busuioc
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru măcinat
Mod de preprare:
- Roșiile conservate se decojesc și se taie mărunt.
- Ceapa și morcovul se curăță, apoi ceapa se toacă, iar morcovul se dă prin răzătoare.
- Usturoiul se pisează și verdeața se toacă.
- Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă.
- Se prăjesc împreună ceapa și morcovul, până când ceapa devine transparentă, iar morcovul se înmoaie.
- Se asezonează cu sare și piper și se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă totul bine și se gătește timp de 2 minute.
- După 2 minute, se adaugă roșiile conservate, busuiocul mărunțit și zahărul, se amestecă și se gătesc toate ingredientele împreună, aproximativ 7 minute la foc mediu, până când sosul devine mai consistent.
- Se adaugă pătrunjelul tocat și se gătește încă 5 minute, după care se stinge focul.
Sosul de roșii după rețetă italiană este gata!
El poate fi servit atât cald, cât și rece, fie ca specalitate de post, fie combinat cu carne sau pește. De asemenea, acest sos poate fi folosit la prepararea pizzei, lasagnei sau a pastelor.
Poftă mare!