Aceasta reteta este ideala pentru doamnele care nu au prea mult timp liber dar totusi vor sa pregateasca ceva dulce pentru cei dragi. Reteta este una foarte simpla iar rezultatul este uimitor de delicios.
Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă, 1-2 linguri de cacao
- 180 gr de faina, 70 ml de lapte, 6 linguri de zahar
- 1 plic de praf de copt, 2 linguri de ulei
Ingrediente necesare pentru crema:
- 400 ml de smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar pudra
- 1-2 banane
- Ciocolata rasă – pentru decor si cateva cirese din compot (optional)
Mod de preparare:
Incepem cu blatul – se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase si mai apoi se adauga 70 ml de lapte – se amesteca bine cu un tel. Faina, cacaoa si praful de copt se cern si se adauga peste amestecul lichid – se omogenieaza fara a ramane cocoloase. La final, se adauga cele 2 linguri de ulei si se amesteca din nou.
Tava de copt (26 cm) se tapeteaza cu hartie de copt sau cu putin unt/ulei si se toarna compozitia pentru blat. Se pune la cuptor pentru 10-12 minute, se verifica inainte de a-l scoate. Mai apoi se lasa la racit dupa care se taie in 2.
Blatul poate fi copt si la cuptorul de microunde.
Pregatirea cremei – se bate foarte bine frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine o crema foarte ferma.
Montarea tortului – blat – crema – un strat de banane taiate felii – o parte de crema – blat si mai apoi se imbraca tortul in crema si se orneaza.
Se lasa la frigider 1-2 ore si se poate servi.
Pofta buna!