Ingrediente:
- 1 kg de file de pui
- 5 cartofi
- 3 roșii
- 200 ml de lapte
- 2 cepe
- 2 ouă
- 200 g de cașcaval
- 3 linguri de smântână
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- folie de aluminiu pentru copt
- sare, piper și verdeață după gust
Mod de preparare:
1. Puiul trebuie tăiat în bucățele mici. Se toarnă laptele peste carnea de pui și se lasă la marinat timp de o oră în frigider. Deci, carnea va deveni foarte suculentă și moale.
2. Din mai multe straturi din folie de aluminiu faceți coșulețe mici în formă de cerc. Tapetați-le cu ulei de floarea-soarelui și puneți-le pe o tavă de copt.
3. Taiați cartofii în felii subțiri. Așezați-le în coșulețe, sărați și piperați.
4. Apoi, se curăță ceapa și se taie în jumătăți de inele. Puneți-le peste cartofi.
5. Scoateți pieptul de pui din marinadă și adaugați-l peste ceapă.
6. Bateți ouăle cu smântână. Turnați amestecul peste carne.
7. Așezați roșiile pe partea superioară a cărnii cu umplutură, după ce le tăiați în felii subțiri.
8. Adăugați cașcaval dat prin răzătoare. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, puneți tava cu coșulețe și coaceți timp de 40 de minute.
9. Scoateți coșulețele și adăugați verdeață tocată. Mâncarea din piept de pui este gata.
Poftă bună!