publicitate

Un preparat gustos, fin și aromat – Inimi de pui cu ciuperci și ceapă și ciuperci, gata în doar 20 minute – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 g inimi de pui
  • 1 morcov
  • 1 legătură verdeață
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 150 g smântână
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare:

publicitate

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem inimile jumătăți.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm inimile pregătite anterior și gătim la foc mic.

3. Dăm morcovul prin răzătoare, pe urmă îl adăugăm în tigaie. La final, adăugăm ciupercile, condimentăm cu sare și piper și amestecăm foarte bine.

4. Turnăm smântâna, acoperim cu un capac și gătim la foc mic până când inimile sunt gata.

5. La final, decorăm cu verdeață.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Vezi și… Sănătos, ieftin și bun – Cele mai gustoase 3 rețete de pipote

Rețeta Nr. 1 – Pipote de pui într-un timp record

Ingrediente:

  • pipote de pui
  • 4 cepe
  • 6 linguri ulei
  • 2 lingurițe bicarbonat
  • condimente după gust

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm pipotele de pui. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Adăugămn pipotele și gătim la foc mic până se rumenesc frumos. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm.

3. Condimentăm după bunul plac și acoperim cu un capac. Gătim la foc mic. Dacă mai sosul este prea uscat, adăugăm apă.

Rețeta Nr. 2 – Pipote înăbușite cu ciuperci și cartofi

Ingrediente necesare:

  • 1300 g pipote de pui
  • 800 g cartofi
  • 600 g ciuperci proaspete
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • frunze de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ciupercile bucățele mari. Cartofii îi tăiem cubulețe.

2. Tăiem carnea de pui bucățele și o adăugăm într-un vas cu apă. O punem la fiert la foc mic, timp de 2 ore.

3. După acest interval de timp, adăugăm ciupercile și cartofii. Într-un bol separat, batem ouăle cu smântână, pe urmă turnăm amestecul în oală. Gătim la foc mic când este gata.

Rețeta Nr. 3 – Pipote cu bere

Ingrediente necesare:

  • 2 kg pipote
  • 800 ml bere
  • 6 cepe
  • 120 g unt
  • 4 linguri maioneză
  • ulei
  • piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, prăjim pipotele într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Adăugăm 600 ml de bere și gătim la foc mic timp de 30 de minute.

3. Adăugăm ceapa tăiată rondele, berea, untul, maioneza, piperul și amestecăm foarte bine.

Gătim la foc mic încă 30 de minute.

Să aveți poftă! Poftă bună!

publicitate