Ne plac perele conservate dar și sucul lor iar eu folosesc aceste pere, pe timpul iernii, chiar si pentru prajituri. Încercați, sunt sigură că vă va plăcea și această rețetă!
Ingredientele de mai jos sunt pentru un borcan de 3 litri dar voi puteti pune chiar si in borcane de 1 sau 2 litri sau puteti face o cantitate mai mare. Sa trecem la treaba!
Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:
- pere – 1,8 kg
- apa – 1,5 l
- zahăr – 200 g (1 pahar)
- sare de lamaie – 1 linguriță (rasă)
Preparare:
Prin urmare, luăm pere care nu sunt foarte mari si care nu sunt lovite sau ciupite. Le spalam si le punem intr-un borcan, cat mai inghesuite.
Se toarnă apă clocotită, se acoperă cu un capac și se lasă pe masă 20-30 de minute, astfel încât apa să se răcească pana ajunge la temperatura camerei.
Apoi turnați apa într-o cratiță, turnați un pahar de zahăr (eu am folosit un pahar de 200 g), amestecați până când zahărul se dizolvă complet și aduceți la fiert. Turnați un pahar de sirop fierbinte în pere, adăugați 1 linguriță de sare de lamaie (fără vârf) și apoi adăugați sirop la „gatul” borcanului.
Acoperiți cu un capac și închideți bine. Uite ce frumos arata totul, iarna cu siguranta iti vei surprinde rudele cu un asemenea deliciu.
Întoarce borcanul și înfășoară-l sub o pătură. Lasam in aceasta forma pana se raceste complet. A se păstra într-un loc răcoros, întunecat.
Perele conservate rămân tari, nu există așa ceva ca să scoți o pară din borcan și să se destrame și cât de delicios este sucul de pere – nu poate fi exprimat în cuvinte!
Apropo, astfel de pere pot fi folosite iarna și la copt, sunt ideale pentru plăcinte sau pandișpan. Incearca sa faci macar cateva borcane, nu vei regreta! Spor la treaba!