
publicitate
Ingrediente:
Castraveti (cantitatea dorita)
Mirodenii: cimbru, marar, usturoi, foi de dafin, piper macinat, frunze de menta, tarhon si FRUNZE DE VISIN
Apa
Sare
Cum se prepară?
publicitate
- Castravetii se spala si se aseaza in borcane de maxim 2-3 l. Se aseaza mirodeniile (cimbru, marar, usturoi, foi de dafin, piper macinat, frunze de menta, tarhon si FRUNZE DE VISIN).
- Pentru cantitatea de apa, se va lua ½ din volumul borcanelor, la care se mai adauga inca 0.5 litri. Ex avem un borcan de 5l, vom pune la fiert 2,5l +0,5l = 3 litri.
- Pentru fiecare litru de apa se va pune 1 lingura de sare, pt exemplul de mai sus vom pune 3 linguri de sare.. Amestecul de sare cu apa se incalzeste pana da in clocot.
- Apa fierbinte se pune peste castraveti si se lasa descoperiti 48 de ore. Dupa acest interval de timp, zeama se scurge din borcane, si se fierbe din nou.
- Pana cand zeama da in clocot, castravetii se scot din borcane, si se spala de 2-3 ori cu apa rece. Zeama fierbinte se adauga peste castraveti. Borcane se leaga si se aseaza in camara.
- Dupa 2 saptamani, castravetii pot fi consumati.
Poftă bună!
publicitate