cartofi cu sos de usturoi
publicitate

Daca te-ai plictisit de mancarurile de cartofi obisnuite, iti recomand sa incerci aceasta reteta. Feliile de cartofi cu sos de usturoi, smantana si parmezan sunt delicioase. Sigur vei impresiona toata familia cu acest preparat.

Ingrediente necesare:

  • 5 cartofi, 100 gr unt
  • 5 linguri parmezan
  • 1 lingura smantana, 3 catei de usturoi
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • Sare si piper negru macinat (dupa gust)

Mod de preparare:

publicitate

Spalam cartofii (nu-i decojim) si-i taiem in felii groase, de cativa centimetri. Ii fierbem intr-o oala cu apa usor sarata, pana se inmoaie. Cat timp fierb cartofii, pregatim sosul.

Curatam cateii de usturoi si-i zdrobim. Amesteca usturoiul zdrobit cu untul, sarea si piperul. Adaugam apoi parmezanul ras.

Clatim patrunjelul verde sub un jet de apa rece si-l tocam marunt. Adaugam patrunjelul tocat in sos. La final, adaugam smantana. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele.

Dupa ce cartofii au fiert suficient si s-au inmuiat, ii scoatem din apa si-i scurgem bine. Asezam feliile de cartofi pe o tava de copt mai mare (putem folosi tava de la cuptor) tapetata cu hartie de copt.

Ungem feliile de cartofi cu sosul de usturoi, smantana si parmezan. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 grade si coacem feliile de cartofi timp de 10-15 minute. Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul.

Dupa ce cartofii s-au copt, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii servim. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Iti recomand sa impartasesti aceasta reteta de cartofi si cu prietenii tai. Sigur vor dori sa o incerce!

publicitate