Cartofii cu carne tocată și brânză Cheddar la cuptor sunt ușor de preparat și au un gust deosebit. Îi poți servi la masa de prânz, împreună cu membrii familiei sau cu cei mai buni prieteni.
Ingrediente:
- 4 cartofi mari, 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură unt, 500 gr carne de vită
- 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 250 gr brânză Cheddar rasă
- 4 ardei iuți, 2 roșii, 1 linguriță boia de ardei iute
- 1 lingură pastă de tomate, 1 linguriță sare, 1 linguriță chimen
Mod de preparare:
Curăță cartofii și taie-i rondele subțiri. Întinde-i pe o tavă de copt, unge-i cu 2 linguri de ulei de măsline și presară sare deasupra. Coace-i în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 15 minute.
Pune untul și uleiul de măsline rămas într-o tigaie, pe aragaz. După ce se topește untul și se înfierbântă uleiul, adaugă carnea tocată și las-o să se prăjească până își schimbă culoarea.
Curăță usturoiul și ceapa, toacă-le mărunt și adaugă-le în tigaie pentru a le prăji.Adaugă pasta de tomate, roșiile tăiate cubulețe și ardeii tocați mărunt. Când roșiile eliberează sucul, iar ardeii se înmoaie, dă aragazul la foc mic și adaugă boiaua de ardei și chimenul. Acoperă tigaia cu un capac și mai las-o pe aragaz încă 5-6 minute.
Unge cu puțin unt sau ulei tava în care vei pregăti acest preparat.Pune jumătate din cartofi pe fundul tăvii, adaugă amestecul de carne tocată deasupra și întinde-l uniform. Așază cartofii rămași peste carne și presată brânză Cheddar. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 17-18 minute. Scoate preparatul din cuptor, când brânza s-a rumenit bine.
Lasă-l 10-15 minute să se răcească, apoi taie-l și servește-l în farfurii. Poftă bună și spor la gătit!