Prăjitura “Triumful Evei” cu ciocolată – un desert aromat, cremos și rafinat – Pur și simplu se topește în gură!
Foarte gustos, foarte gingaș, cu ciocolată din belșug… Preparați-l imediat ce aveți ocazia, trebuie să îl încercați / gustați cel puțin o dată… gustul acestei delicatețe nu va fi uitat cu ușurință, cu siguranță îl veți pregăti iar și iar…
Pentru această rețetă, vom utiliza o formă cu un diametru de 23 cm și următoarele ingrediente:
Ingrediente
- 225 grame unt
- 460 grame ciocolată 55-70% cacao
- 9 ouă
- 100 grame zahăr
- un sfert de linguriță de acid citric
- pudră de cacao, pentru decor
Cum se prepară?
Se topește untul și ciocolata la foc mic, amestecând încontinuu.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Bateți bine gălbenușurile cu zahărul, până obțineți o spumă densă – aproximativ 5 minute (foarte important pentru reușita rețetei).
Combinați treptat gălbenușurile bătute cu amestecul de ciocolată răcit la temperatura camerei.
Separat, se bat foarte bine albușurile cu acidul citric, până la omogenizare completă. Acest lucru este, de asemenea, foarte important – în caz contrar, albușurile nu se vor integra fără probleme în amestecul de gălbenușuri…
Adăugați cu atenție câte o lingură de albușuri bătute în compoziția de ciocolată a aluatului.
Amestecați cu o spatulă, de jos în sus. Nu se folosește mixerul.
Tapetați pereții și partea inferioară a formei în care veți coace cu ulei și puțină făină (de preferat formă cu marginile detașabile).
În cazul în care vasul de copt nu este detașabil, atunci trebuie să-l acoperiți din interior cu folie alimentară pentru a ușura îndepărtarea tortului.
Se toarnă aluatul în formă, uniform și se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 150 grade Celsius, doar 35 de minute.
Nu mai mult de 40 de minute!
Dacă îl țineți mai mult, aluatul se va coace și se va transforma într-un biscuit obișnuit.
După această perioadă de timp, compoziția va “tremura”, mai ales în mijloc, în interior… dar așa trebuie să fie…
Dacă o lăsați pentru o noaptea în frigider, va deveni și mai densă…
Răciți tortul în formă și puneți-l în frigider peste noapte.
Pentru a tăia mai ușor tortul și pentru a-i păstra forma și compoziția mai bine, folosiți un cuțit fierbinte.
Tăiați de sus până jos, apoi folosind același cuțit, trageți felia de dedesubt, fără a ridica.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!