Aceasta prajitura este una dintre preferatele mele. V-o scriu exact asa cum o am trecuta pe carnetel. Daca aveti nevoie de orice fel de informatii suplimentare, dati-mi un semn.
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 8 linguri faina
Crema:
- 100 g unt
- 1 cana nuci macinate
- 1 esenta de rom
- 1/2 cana cu zahar farin
- 2-3 linguri cacao
- 50 g ciocolata simpla
- 1-2 linguri cu zeama de lamaie
- 1-2 linguri lapte
Mod de preparare
Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se obtin doua foi.
Prima se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie iar cea de a doua se faramiteaza si se foloseste la crema.
Cum se prepară crema?
Se bate untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele. Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa.
Se lasa la rece cateva ore apoi se taie in romburi.
Poftă bună!