Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete Delicioase

Maioneză de casă, fără ou – Așa fac eu maioneza dacă nu am ouă sau pur și simplu vreau să le folosesc la altceva

Maioneză de casă, fără ou – Așa fac eu maioneza dacă nu am ouă sau pur și simplu vreau să le folosesc la altceva

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 400 ml ulei
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 linguriță usturoi praf
  • sare

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm laptele și uleiul până obținem o spumă densă.

2. Treptat, adăugăm sucul de lămâie. Amestecăm cu grijă până la omogenizare.

3. Adăugăm mustarul și amestecăm.

4. La final, adăugăm usturoiul praf și sare după gust. Maioneza obținută se ține la frigider 2-3 ore înainte de utilizare.

Încearcă și… Sos de roșii după rețetă italiană – Perfect pentru pizza, spaghete sau lasagna

Sos de roșii după rețetă italiană – Perfect pentru pizza, spaghete sau lasagna – Cine nu a auzit de vestita bucătărie italiană și de sosurile ei savuroase?

Astăzi vă propunem o rețetă clasică de sos italian de roșii… Acest sos gustos și extraordinar de aromat este preparat din roșii conservate și alte câteva ingrediente, care, cu siguranță, se regăsesc în fiecare bucătărie…

Ingrediente:

  • 800 g roșii conservate în suc propriu
  • o jumătate de ceapă
  • 2 morcovi
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o jumătate de legătură de busuioc
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru măcinat

Mod de preprare:

  • Roșiile conservate se decojesc și se taie mărunt.
  • Ceapa și morcovul se curăță, apoi ceapa se toacă, iar morcovul se dă prin răzătoare.
  • Usturoiul se pisează și verdeața se toacă.
  • Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă.
  • Se prăjesc împreună ceapa și morcovul, până când ceapa devine transparentă, iar morcovul se înmoaie.
  • Se asezonează cu sare și piper și se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă totul bine și se gătește timp de 2 minute.
  • După 2 minute, se adaugă roșiile conservate, busuiocul mărunțit și zahărul, se amestecă și se gătesc toate ingredientele împreună, aproximativ 7 minute la foc mediu, până când sosul devine mai consistent.
  • Se adaugă pătrunjelul tocat și se gătește încă 5 minute, după care se stinge focul.

Sosul de roșii după rețetă italiană este gata!

El poate fi servit atât cald, cât și rece, fie ca specalitate de post, fie combinat cu carne sau pește. De asemenea, acest sos poate fi folosit la prepararea pizzei, lasagnei sau a pastelor.

Poftă mare!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Jambon de porc in coji de ceapa

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Carnati de casa cu carne de porc

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ficat de vita la tigaie

Ficat de vită cu legume, la tigaie: foarte moale, fraged și gustos

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Share219Pin54
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă