publicitate

Colțunași de casă, din aluat cu verdeață – Rețetă deosebită de colțunași – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 1200 g făină
  • 400 ml chefir
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 kg carne tocată
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • mărar
  • sare, piper, frunze de dafin

Mod de preparare:

publicitate

1. Pentru aluat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm bicarbonatul, chefirul și sarea. Amestecăm bine până la omogenizare. Lăsăm amestecul pentru 15 minute.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt mărarul, pe urmă îl adăugăm în compoziție. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.

3. Într-un bol separat, condimentăm carnea tocată cu sare și piper. Adăugăm frunzele de dafin și usturoiul zdrobit. Ceapa o tăiem mărunt, pe urmă o adăugăm în amestec.

4. Întindem aluatul pregătit anterior, într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. Așezăm câte o lingură de umplutură în mijloc și formăm colțunașii.

5. Într-un vas, punem apa la fiert cu 1-2 linguri de sare. Când a început să clocotească, adăugăm colțunașii și fierbem timp de 5-7 minute. Se servesc alături de sosul dumneavoastră preferat.

Să îi savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Chifle gingașe de casă

Am înlocuit de mult pâinea cu aceste minunății – Chifle gingașe de casă – Pentru a le pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 600 g făină
  • 270 ml lapte
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 100 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem la încălzit jumătate din cantitatea de lapte. Adăugăm drojdia, luam de pe foc și amestecăm foarte bine, până la dizolvare.

2. Punem la încălzit laptele rămas. Adăugăm jumătate din cantitatea de unt, 2 ouă și 2 linguri de zahăr. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă luăm compoziția de pe foc.

3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm sarea, compoziția de lapte și ou și amestecăm bine. Adăugăm amestecul de lapte și drojdie și frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Punem aluatul obținut într-un loc cald la crescut.

4. Întindem aluatul crescut într-o foaie subțire, pe urmă îl tăiem în dreptunghiuri mici cu lățimea de 5 cm.

5. Tapetăm bucățelele de aluat cu unt topit și formăm rulourile.

6. Așezăm rulourile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut pentru 30 de minute. După acest interval, le coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 25 de minute.

Poftă bună!

publicitate