Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Desert

Tort diplomat răcoritor – Rețetă cu fructe

Tort diplomat răcoritor – Rețetă cu fructe

Tort diplomat – Clasic, ușor, delicios, răcoritor – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente.

Ingrediente necesare:

  • 5 gălbenușuri
  • 180 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 9 foițe gelatină
  • 250 ml smântână
  • 1 portocală
  • struguri
  • 4-5 căpșuni
  • 1 pară
  • 2 banane
  • 1 cutie compot ananas
  • 2 fructe kiwi
  • 200 g pișcoturi de șampanie

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem gelatina la hidratat. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile. Adăugăm zahărul, laptele cald și amestecăm foarte bine.

2. Punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. După 10 minute, luăm vasul de pe foc și adăugăm foițele de gelatină. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm frișca bătută cu zahăr vanilat. Lăsăm crema la frigider pentru o oră.

3. Tăiem fructele cubulețe ( doar bananele le tăiem rondele ). Acoperim o tavă de copt cu o folie alimentară. Taptăm pereții formei cu felii de ananas, kiwi, banane si portocale.

4. Pe deasupra, turnăm jumătate din cantitatea de cremă. Așezăm fructele după bunul plac iar la final, completăm cu crema rămasă. La final, acoperim prăjitura cu pișcoturi și o punem la frigider pentru câteva ore.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Tort Pădurea Neagră – Ușor de făcut și nemaipomenit de delicios

Gust inegalabil – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 50 g pudră de cacao
  • 150 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 ouă
  • 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru însiropat:

  • 100 ml lichior de cireșe
  • 50 ml vișinată
  • 150 ml apă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 ml smântână
  • 150 g cireșe
  • 100 g vișine
  • 50 g cireșe negre
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe amidon

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul, făina, praful de copt, esența de vanilie, uleiul, pudra de cacao și amestecăm totul foarte bine.

Adăugăm laptele și mixăm până obținem un aluat moale și omogen. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3 foi egale.

2. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm fructele, zahărul și amestecăm bine. După ce compoziția a scăzut la jumătate, adăugăm amidonul, fierbem 2-3 minute și luăm vasul de pe foc. Adăugăm vișinata, lichiorul și lăsăm compoziția la răcit.

3. Pentru a forma prăjitura, însiropăm un blat pe care îl tapetăm cu frișcă. Adăugăm un strat de vișine și mix de cirese(rosii si amărui). Așezăm a 2-a foaie însiropată pe care o tapetăm cu frișcă și mixul de cirese si visine. Completam cu cea de-a treia foaie de blat pe care o insiropăm.

4. Decorăm tortul cu frișcă și fulgi de ciocolată.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Batoane pufoase cu mar

Batoane pufoase și aromate, cu mere: un desert gata în 10 minute!

tiramisu reteta

Tiramisu – Prăjitură delicioasă, din pișcoturi. Iată cum o fac eu

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Chec cu branza si stafide

Chec cu brânză de vaci și stafide – moale și pufos

Tort cu ananas si piscoturi

Tort cu ananas și pișcoturi – fără coacere. Un desert care te va cuceri!

Placinte pufoase cu branza de vaci

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Share220Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă