Aceasta reteta este dedicata tuturor iubitorilor de dulce. De acea am si facut acest tort intr-o forma speciala. Pentru ca iubim dulcele si de ce nu pentru o ocazie foarte speciala (aniversarea casatoriei sau logodnei s.a).
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua (la temperatura camerei)
- un praf de sare
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de faina
- un praf de copt
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru sirop:
- 200 g zahar
- 300 ml apa
- esenta de rom (dupa gust)
Ingrediente pentru crema:
- 350 g ciocolata cu lapte
- 350 ml frisca lichida
Ingrediente pentru toping:
- 150 g ciocolata
- 2-3 linguri frisca lichida
- 2 linguri de ulei
- frisca
- bomboane de ciocolata
- nicolata rasa sau nuci sfarmate
Mod de preparare blat:
Intr-un bol vom amesteca albusurile, spuma cu sarea si zaharul. Vom mixa pana cand acestea vor capata consistenta unei bezele.
Separat vom mixa galbenusurile cu uleiul foarte bine.
Vom turna compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri si vom mixa totul bine.
Faina o vom amesteca cu praful de copt si o vom adauga, treptat peste compozitia de mai sus. Aamestecam continuu pana la omogenizare si adaugam si esenta in ea.
Vom pregati acum forma detasabila de inimioara, tapetata cu hartie de copt. Vom turna compozitia de blat in aceasta.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 180 g si vom adauga tava in el pentru 25 de minute.
Cand acesta este gata il scoatem si il lasam la racit.
Mod de preparare sirop:
Vom amesteca zaharul cu apa calduta si esenta de rom. Vom folosi siropul pentru insiroparea blatului.
Mod de preparare crema:
Vom sfarma intr-o oala ciocolata si o vom pune pe focul mic. Cand aceasta va fi topita vom adauga peste si frisca lichida amestecand continuu. Vom pune acum oala la frigider aproximativ 6 ore. Cand aceasta este gata o vom mixa cu mixerul. Crema este gata!
Mod de preparare toping:
Intr-un castron vom topi la microunde ciocolata, frisca(2-3 linguri) si uleiul. Cand aceasta e topita vom amesteca bine compozitia.
Mod de preparare prajitura:
Pentru inceput vom avea nevoie de blatul rece pe care il vom taia in 3 parti egale. vom insiropa apoi toate cele 3 parti. Vom adauga peste fiecare parte crema. Blat-crema-blat-crema-blat. Atentie! Nu vom folosi toata crema intre blaturi.
Va trebui sa pastram crema si pentru imbracat tortul. Dupa ce am imbracat tortul am turnat topingul de ciocolata cu frisca. Am adaugat si bomboanele e ciocolata sau daca doriti ciresele confiate si frisca cu ajutorul ustensilei de ornat. Am adaugat si putina nuca sfarmata deasupra.
Pe margini am folosit o ciocolata pe care am topit-o anterior in cuptorul cu microunde. Am turnat apoi ciocolata in ustensila de ornat si m-am jucat cu ea pe o foaie de copt. Am asezat foaia de copt cu partea cu ciocolata pe tort si am bagat tortul la frigider pana s-a intarit.
Tortul este gata! Pofta buna!