Clătite leneșe la cuptor – Rețetă pentru clătite fine și aromate – Pentru a pregăti clătitele după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 85 g zahăr
- 1/2 linguriță sare
- vanilie
- 500 ml lapte
- 70 g unt
- 170 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
1. Topim untul la foc mic, pe baie de aburi.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, vanilia, sarea și amestecăm bine.
3. Amestecăm cu ajutorul unui tel.
4. Treptat, adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
5. Adăugăm o treime din cantitatea de lapte. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm laptele rămas.
6. Adăugăm untul topit și amestecăm până la omogenizare.
7. În final trebuie să obținem un aluat moale și dens.
8. Acoperim o tavă cu hârtie de copt.
9. Turnăm uniform aluatul și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
9 trucuri pe care trebuie să le știe fiecare gospodină – Iată cum pregătim clătitele perfecte
1. Este important ca toate ingredientele lichide să fie încălzite înainte de utilizare.
2. Făina trebuie să fie cernută și lăsată într-un loc cald timp de 10-15 minute.
3. Cantitățile de zahăr și sare sunt foarte importante. Dacă puneți mai multă sare decât este necesar, veți obține un aluat fermentat, iar dacă puneți mai mult zahăr, aluatul devine dur.
4. Dizolvați făina în apă sarată pentru a evita cocoloașele.
5. Înainte de a turnă aluatul, frecați tigaia cu sare, pe urmă o curățați.
6. Este recomandat sa prăjiți clătitele folosind 2 tigăi.
7. Dacă clătită se rupe atunci când trebuie să o întoarceți, mai adăugați puțină făină în aluat, sau un ou.
8. După ce ați terminat de făcut toate clătitele, acoperiți-le cu o folie de aluminiu și puneți-le în cuptor la temperatura de 160 de grade timp de 10 minute.
9. Ca să împrospătați clătitele, tapetați clătitele cu puțin unt și zahăr, să le puneți pe o tavă unsă cu puțin unt sau tapetată cu hârtie de copt și să le coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatură maximă timp de 4-5 minute.
Să aveți poftă!