Daca vrei sa prepari un desert delicios, dar nu ai prea mult timp la dispozitie, incearca checul marmorat. Este pufos, are un gust foarte bun si un aspect minunat. Il poti servi cu orice ocazie.
Ingrediente:
- 5 oua, 300 gr zahar
- 400 gr faina de grau+3 linguri faina de grau
- 200 ml apa minerala, 200 ml ulei de floarea soarelui
- 3 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt
- Zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma ferma, apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa batem.
Adaugam galbenusurile si amestecam cu mixerul la viteza mica. La final, adaugam 400 gr faina de grau cernuta cu praful de copt. Amestecam bine cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina, apoi adaugam ulei de floarea soarelui si apa minerala.Impartim aluatul obtinut in doua prti egale. Intr-o parte adaugam 3 linguri de faina de grau si in cealalta adaugam 3 linguri de cacao.
Tapetam o tava dreptunghiulara de 30 x 11 cm cu hartie de copt. Punem cele 2 tipuri de aluat in tava, alternativ, pentru a obtine un chec marmorat. Bagam tava in cuptorul preincalzti la 180 grade. Coacem checul timp de aproximativ o ora.
Facem testul cu scobitoarea. Introducem o scobitoare in mijlocul checului si o scoatem afara. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca s-a copt checul. In schimb, daca pe scobitoare raman urme de aluat, inseamna ca mai trebuie lasat la copt.
Dupa ce checul s-a copt suficient, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Presaram checul cu zahar pudra, il taiem in felii si il servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna!