Ingrediente:
- 350 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- 5 g vanilie
- 100 g unt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- caise uscate
- ulei
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle cu zahărul. Adăugăm vanilia, untul topit și amestecăm bine bine…
2. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, apoi brânză de vaci. Amestecăm bine, folosind mixerul (sau un tel), până când obținem o compoziție omogenă…
3. Treptat, adăugăm făina și amestecăm iar…
4. Adăugăm caisele uscate (tăiate cubulețe mici), stafidele și amestecăm bine bine… Puteți înmuia stafidele în apă fierbinte în prealabil…
5. Turnăm aluatul obținut într-o formă rotundă de copt, tapetată cu puțin ulei.
6. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aprox. 40 minute, până când se rumenește frumos… La final, decorăm cu glazură de ciocolată și / sau fructe de pădure.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!