Ingrediente:
- 6 ouă
- 1/2 plic praf de copt
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri griș
- 4 linguri făină
Ingrediente pentru sirop:
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma.
2. Adăugăm zahărul pudră și gălbenușurile. Amestecăm până obținem o cremă densă, ce și-a mărit volumul de 3-4 ori.
3. Adăugăm grișul, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu ulei. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute. Verificăm daca este copt cu ajutorul unei scobitori.
4. După ce s-a copt, cu ajutorul unui cuțit, scoatem blatul din formă și îl lăsăm la răcit.
5. Într-un vas separat, adăugăm latpele. Îl punem fiert la foc mic. Adăugăm zahărul și esența de vanilie. Amestecăm până la omogenizare.
6. Însiropăm blatul pregătit anterior cu amestecul de lapte și esență. Blatul se taie în porții mici pentru a se tapeta mai ușor. Prăjitura se ține la frigider 2-3 ore înainte de servire.
Poftă bună!