Pui cu ciuperci si smantana la cuptor

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Pui cu ciuperci și smantana la cuptor – o reteta care este gata în maxim 30 de minute, se prepara foarte ușor și este delicioasa.

Ingrediente necesare pentru aceasta reteta:

  • 300 g piept de pui/curcan sau puteți folosi și pulpe dezosate
  • 300 g ciuperci Champignon (brune sau albe)
  • 3 cepe de mărime medie
  • patrunjel
  • sare, piper
  • ulei
  • smantana lichida cu min 30% grăsime (sau smantana fermentata cu un continut mare de grăsime)

Pui cu ciuperci si smantana la cuptor

Mod de preparare:

Începeți prin a pregăti pieptul de pui – se taie juliene, se condimenteaza cu sare și piper și se prajeste 5 – 6 minute în ulei incins. Peste pui se adauga ceapa tocata mărunt și ciupercile tăiate felii. Aici gasesti o selectie de tigai antiaderente cu ajutorul carora poti pregati mancaruri delicioase.

Se calesc 3 – 4 minute și se adauga smantana pentru gatit. Toată compozitia se da la cuptor pentru 10 – 15 minute iar la final puteți adauga cașcaval, dacă doriți.

Se decoreaza cu patrunjel proaspăt tocat, pentru un plus de savoare.

Pofta buna!

Leave a Reply