Pui cu ciuperci și smantana la cuptor – o reteta care este gata în maxim 30 de minute, se prepara foarte ușor și este delicioasa.
Ingrediente necesare pentru aceasta reteta:
- 300 g piept de pui/curcan sau puteți folosi și pulpe dezosate
- 300 g ciuperci Champignon (brune sau albe)
- 3 cepe de mărime medie
- patrunjel
- sare, piper
- ulei
- smantana lichida cu min 30% grăsime (sau smantana fermentata cu un continut mare de grăsime)
Mod de preparare:
Începeți prin a pregăti pieptul de pui – se taie juliene, se condimenteaza cu sare și piper și se prajeste 5 – 6 minute în ulei incins. Peste pui se adauga ceapa tocata mărunt și ciupercile tăiate felii. Aici gasesti o selectie de tigai antiaderente cu ajutorul carora poti pregati mancaruri delicioase.
Se calesc 3 – 4 minute și se adauga smantana pentru gatit. Toată compozitia se da la cuptor pentru 10 – 15 minute iar la final puteți adauga cașcaval, dacă doriți.
Se decoreaza cu patrunjel proaspăt tocat, pentru un plus de savoare.
Pofta buna!