De îndată ce ridichile apar în primăvară, le cumpăr imediat fără să stau pe gânduri. Mâncăm des această salată, o gătesc tot sezonul de primăvară și vară și nu ne săturam de ea.
Această salată este foarte simplă, durează doar câteva minute pentru a se prepara. De aceea o iubesc, pentru că nimeni nu vrea să gătească mult timp sau sa petreaca mult timp in bucatarie. Ei bine, este delicioasa, desigur. Uite cat de simpla e!
Vei avea nevoie de:
- ridiche – 100 gr
- brânză – 50 gr
- castravete proaspăt – 1 buc
- verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde – optional) dupa gust
- sare si piper dupa gust
- Ca dressing – maioneza sau smantana (iaurt grecesc)
Mod de preparare pas cu pas:
Mai întâi, pregătiți ridichea: spălați-o, tăiați capetele și tăiați-o felii subtirele. Întotdeauna am tăiat diferit – o puteti taia in jumatate si mai apoi felii, cubulete sau bucati mai mari, depinde de mărimea și forma ridichii.
În continuare, spalam foarte bine castravetele si il taiem pe jumatate iar mai apoi il taiem felii. Mie imi plac castravetii mai mici pentru ca sunt mai gustosi insa puteti folosi si castraveti Fabio.
Iar ultimul ingredient este brânza. Puteți folosi orice tip de branza sau telemea. Acum puneti verdeata tocata in salata, sare dupa gust si amestecati.
Ca dressing, puteti folosi maioneză sau smântână (sau le amestecati), după cum preferati.
Salata este foarte gustoasa, va completa perfect pranzul sau cina! Acum veti vedea: o vor mânca pe toata, nu va mai rămâne nici o lingură. Poftă bună!