Recent, am citit pe niste siteuri straine o reteta de mamaliga total diferita fata de modul in care facem noi, romanii mamaliga. Mi-am spus ca trebuie neaparat sa o testez.
Rezultatul e altul decat mamaliguta pe care o stim cu totii, obtinem o mamliga cremoasa si moale. Am calit o ceapa mica in unt, am pus apa si cand a dat in clocot, am adaugat „in ploaie” faina de malai pana am obinut consistenta dorita, amestecand incontinuu cu un tel. Cand a fost gata, am incorporat branza rasa, crema de mascarpone si unt.
Si că tot am facut mamaliga, haideti sa vedem si o reteta de linte cu porcusor:
Omancare cu linte si carne de porc, plus ceva afumatura pentru aroma. Am folosit linte verde, cotlet de porc, afumatura, ceapa alba si rosie, morcovi, radacina de patrunjel, usturoi, frunze de patrunjel, suc de rosii si vin alb. Am pus carnea taiata bucati la rumenit, dupa ce si-a schimbat culoarea si a lasat zeama am pus afumatura, apoi ceapa si radacinoasele tocate.
Am tocat si cozile de la verdeata si le-am dat drumul in oala, ca era prea fresh patrunjelul ca sa nu-l folosec pe tot; am turnat putin vin si suc de rosii, fara sa inec carnea si legumele.
Evident ca se poate condimenta dupa preferinta, eu sare am pus foarte putina ca era afumatura sarata, in rest, piper si boia. Am lasat sa fiarba incet (cu capac) pana s-au inmuat si carnea si legumele. Am adaugat lintea prefiarta, usturoiul, am mai completat cu putina apa; am acoperit cu rondele subtirele de ceapa rosie, presarata cu boia si stropita cu ulei. A stat la cuptor pana s-a bronzat ceapa, dupa cum se vede :).
A rezultat o mancare chiar misto, dulce acrisoara, revin (din nou!) redundant cu ceapa mea coapta, sper sa nu mi se acreasca de ea ever. Chestia asta cu rondelele de ceapa peste mancarea de dat la cuptor o s-o mai fac, ca-i de bine.