Pui Tabaka, o rețetă fără egal – Rețetă simplă și gustoasă pentru întreaga familie – Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 pui
- 8 căței de usturoi
- coriandru
- sare
- piper negru măcinat
- 1 linguriță boia de ardei
- 250 ml apă
- ulei
Mod de preparare:
1. Pregătim puiul. Cu ajutorul unui cuțit, facem o tăietură, în regiunea pieptului.
2. Frecăm carnea cu sare și piper negru măcinat.
3. Așezăm puiul, cu spatele orientat în sus, într-un ceaun cu ulei încins. Prăjim puiul, la foc mic, pe ambele părți.
4. Pentru sos, zdrobim usturoiul. Îl amestecăm cu apă, adăugăm coriandrul și restul condimentelor. Mixăm bine până obținem un sos aromat și omogen.
5. Turnăm sosul pregătit anterior, peste carnea de pui. Gătim la foc moderat, încă 10 minute.
Să aveți poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Rețeta preferată cu piept de pui – O mâncare dietetică, cu adevărat spectaculoasă
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 9 albușuri
- 3 gălbenușuri
- 1 piept de pui
- 400 g brânză
- 1/4 pahar chefir
- verdeață
- usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, punm o oală cu apă la fiert. Adăugăm pieptul de pui, condimentăm cu sare și piper și fierbem la foc mic 30 de minute. După ce s-a răcit, tăiem carnea cubulețe.
2. Într-un bol separat, batem 3 gălbenușuri și 1 albuș. Turnăm compoziția într-o tigaie încinsă, fărăr ulei, și coacem o clătită. Procedăn la fel cu restul de ouă. În final trebuie sa obținem 3 clătite.
3. Într-un bol separat, adăugăm brânza. Condimentăm cu sare și piper și adăugăm usturoiul și verdeața tocată mărunt.
4. Tapetăm o clătităn cu o treime din crema obținută.
5. Pe deasupra, adăugăm jumătate din cantitatea de piept de pui. Procedăm la fel cu restul ingredientelor.
6. Dăm preparatul la frigider pentru 1-2 ore.
Să aveți poftă!