Fac niște plăcinte/gogoși foarte gustoase din aluat pe bază de drojdie fără a fi nevoie să dospesc aluatul. Puteți folosi orice umplutură – eu am folosit cartofi (pentru ca aveam deja niste piure) dar pot fi umplute cu gem/dulceata, diverse tipuri de branza sau chiar Nutella! Se prepară rapid și sunt incredibil de gustoase! Recomand să încercați!
Ingrediente de care aveti nevoie:
- Făină – 5 linguri
- Zahăr – 1,5 linguri
- Apă clocotită – 300 ml
- Apă – 200 ml
- Drojdie proaspătă – 20 g sau 1 linguriță de drojdie uscată
- Sare – 1 linguriță
- Ulei de floarea soarelui – 4 linguri
- Făină – 650 – 680 g
Preparare:
La 5 linguri de făină adaug zahăr și torn apă clocotită, amestecând rapid totul. Apoi adaug apă normală și amestec din nou. Las să se răcească.
La amestecul cald, dar nu fierbinte, adaug drojdia. Amestec și las timp de 2 minute.
Apoi adaug sare și ulei, amestecând din nou. Adaug făină cernută și frământ un aluat elastic. Ar trebui să se lipească puțin de mâini.
Ung mâinile și aluatul cu ulei și mai frământ puțin. Împart în bucăți și formez biluțe. Apoi fac foi rotunde și adaug umplutura. Am folosit acum niste piure de cartofi, dar umplutura poate fi oricare preferată de voi.
Închid bine aluatul și formez plăcintele.
Incing foarte bine o cantitate mare de ulei și prăjesc plăcintele pe ambele părți până devin aurii. Îndepărtez excesul de ulei cu prosoape de hârtie.
Au ieșit niste gogosi/placinte cu o crustă foarte crocantă si un interior pufos si bun. Puteti sa le umpleti cu orice preferati si sa le serviti alaturi de cei dragi. Va doresc poftă bună!