publicitate

Daca iti plac muraturile picante, iti recomand sa incerci aceasta reteta de gogonele murate cu ardei iute. Acestea sunt perfecte in combinatie cu preparate din carne. Incearca reteta de mai jos.

Ingrediente:

  • 1.5 kg gogonele, 2 ardei iuti
  • 3 cepe, 1 legatura de marar
  • 200 gr sare, 3 litri apa
  • 250 gr zahar, 500 ml otet 9%
  • 8 boabe piper negru, 5-6 cuisoare

Mod de preparare:

publicitate

Inainte de a ne apuca de gatit, sterilizam borcanele si capacele timp de aproximativ 30 de minute.

Spalam gogonelele si le rupem coditele. Daca gogonele sunt prea mari, le taiem pe jumatate. Taiem ardeii in inele. Cei care vor ca muraturile sa fie foarte picante, pot lasa ardeii cu tot cu seminte.

Taiem ceapa in jumatati de inele. Punem intr-un borcan, ardeiul, ceapa, cuisoarele, boabele de piper negru si gogonelee. Deasupra punem crengutele de marar.

Fierbem apa intr-o oala. Dizolvam in ea sarea si zaharul. Gatim marinada timp de 5 minute la foc mediu. Turnam otetul in marinada, amestecam si oprim focul.

Turnam marinada fierbinte in borcanele cu gogonele. Infiletam bine capacele. Intoarcem borcanele cu gura in jos (ne asiguram ca nu exista scurgeri) si le infasuram intr-o patura sau un prosop gros. Le lasam sa se raceasca complet, apoi le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara.

Gogonelele murate sunt pline de vitamine, de aeea sunt recomandate a fi consumate, in special iarna. La gust, nu se diferentiaza foarte mult de rosiile coapte. Incearca reteta noastra si bucura-te de rezultat. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate