Acasă Rețete Delicioase Cremă de Caramel, potrivită pentru orice tip de prăjituri

Cremă de Caramel, potrivită pentru orice tip de prăjituri

0
Cremă de Caramel, potrivită pentru orice tip de prăjituri

Cremă de caramel perfectă pentru torturi și prăjituri – Una din rețetele noastre preferate pentru cremă de caramel:

Ingrediente necesare

  • 300 g zahăr
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 4 ouă
  • 3 linguri apă
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  • Într-un bol se amestecă făina cu 100 ml de lapte.
  • Într-un vas curat se bat ouăle cu praful de sare.
  • Într-o cratiță cu fundul gros se amestecă 150 g de zahăr cu 3 linguri de apă.
  • Se dă cratița la foc mic și se fierbe siropul, amestecând constant, până când zahărul se topește, iar siropul devine auriu.
  • Se adăugă zahărul rămas și 500 ml de lapte și se amestecă continuu, până ce compoziția devine omogenă.
  • Peste această compoziție se adaugă, treptat, făina, amestecată anterior cu lapte, și se amestecă până la omogenizare.
  • Crema se fierbe până când devine un pic mai consistentă, amestecându-se continuu.
  • Se adaugă la cremă ouăle bătute anterior. Se amestecă bine și se lasă la foc mic, până ce crema începe să fiarbă, după care se stinge focul.
  • Crema rezultată se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
  • Poate fi folosită ca atare sau amestecată cu unt sau frișcă.

Poftă mare!

Încearcă și… Cremă de griș cu lămâie

Ingrediente:

  • 100 g griș
  • 500 ml lapte
  • 1 lămâie
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem laptele la fiert. Treptat, adăugăm grișul și amestecăm foarte bine. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o textură densă și omogenă.

2. Într-un bol separat, cu ajutorul unui mxer, batem untul. Adăugăm compoziția de griș și lapte și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm câteva linguri de suc de lămâie și amestecăm până obținem o cremă fină și densă. La final, o punem la frigider pentru 60 de minute.

Poftă bună!