Cremă de caramel perfectă pentru torturi și prăjituri – Una din rețetele noastre preferate pentru cremă de caramel:
Ingrediente necesare
- 300 g zahăr
- 600 ml lapte
- 4 linguri făină
- 4 ouă
- 3 linguri apă
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Într-un bol se amestecă făina cu 100 ml de lapte.
- Într-un vas curat se bat ouăle cu praful de sare.
- Într-o cratiță cu fundul gros se amestecă 150 g de zahăr cu 3 linguri de apă.
- Se dă cratița la foc mic și se fierbe siropul, amestecând constant, până când zahărul se topește, iar siropul devine auriu.
- Se adăugă zahărul rămas și 500 ml de lapte și se amestecă continuu, până ce compoziția devine omogenă.
- Peste această compoziție se adaugă, treptat, făina, amestecată anterior cu lapte, și se amestecă până la omogenizare.
- Crema se fierbe până când devine un pic mai consistentă, amestecându-se continuu.
- Se adaugă la cremă ouăle bătute anterior. Se amestecă bine și se lasă la foc mic, până ce crema începe să fiarbă, după care se stinge focul.
- Crema rezultată se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
- Poate fi folosită ca atare sau amestecată cu unt sau frișcă.
Poftă mare!
Încearcă și… Cremă de griș cu lămâie
Ingrediente:
- 100 g griș
- 500 ml lapte
- 1 lămâie
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem laptele la fiert. Treptat, adăugăm grișul și amestecăm foarte bine. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o textură densă și omogenă.
2. Într-un bol separat, cu ajutorul unui mxer, batem untul. Adăugăm compoziția de griș și lapte și amestecăm foarte bine.
3. Adăugăm câteva linguri de suc de lămâie și amestecăm până obținem o cremă fină și densă. La final, o punem la frigider pentru 60 de minute.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă