Foarte multe persoane iubesc mancarurile picante. De aceea, nu ezita sa-si umple camara cu borcane cu ardei iute. Astfel, cand vor sa gateasca un preparat picant, adauga 1-2 ardei iuti in mancare si obtin gustul mult dorit. Mai jos vei gasi o reteta de ardei iute la borcan. Cantitatea de ingrediente folosita, ramane la alegerea ta.
Ingrediente necesare:
- Ardei iute, ceapa
- Ulei de floarea soarelui
- Busuioc (poate fi proaspat sau uscat)
- Sare (dupa gust)
Cum se pun ardeii iuti la borcan?
Alege cantitatea de ardei dorita. Eu am folosit pentru aceasta reteta 10 ardei si o ceapa. Taie ardeii in inele, iar ceapa decojeste-o si tai-o in cuburi mici.
Pune o tigaie pe aragaz, cu putin unt in ea. Cand untul se topeste, adauga ceapa. Caleste ceapa pana devine transparenta.Adauga apoi ardeiul iute si acopera tigaia cu un capac. Gateste ardeiul, la foc mic, pana cand se inmoaie.
Condimeneaza cu sare si busuioc, apoi da focul mai tare, si ia capacul de pe tigaie. Amesteca din cand in cand.Cand ardeii s-au rumenit, transfera-i impreuna cu ceapa in borcane. Acopera borcanele cu capace. Infileteaza bine capacele. Pastreaza borcanele cu ardei iute la frigider sau intr-un loc racoros, precum o pivnita sau o camara.
Iti recomand sa pui ardeii in borcane mici. Incearca aceasta reteta simpla, dar extrem de gustoasa. Cu siguranta, in familia ta exista cel putin o persoana care iubeste mancarurile picante. Asa ca ii vei face o mare bucurie. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!