publicitate

Daca ai de gand sa-ti inviti toate rudele la masa, pregateste un desert deosebit. Cu prajitura Kinder Bueno ai toate sansele sa-i surprinzi pe toti. Toata lumea iubeste acest desert, deci sigur nu vei da gres!

Ingrediente pentru aluat:

  • 6 oua, 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina de grau, 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao, 2 linguri nuci macinate
  • 100 gr alune
  • Unt de arahide

Ignrediente pentru crema:

  • 700 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie
  • 150 gr unt, 7 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 plic zahar vanilat, 1 lingura esenta de vanilie
  • 250 gr piscoturi rotunde
publicitate

In plus:

  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 200 ml lapte (pentru insiropat piscoturile)
  • Ciocolata rasa sau cacao
  • Alune prajite macinate

Mod de preparare:

Prajim alunele intr-o tigaie uscata, le punem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Incalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava dreptunghiulara (23×33 cm) cu hartie de copt.

Cernem faina de grau intr-un bol incapator. Adaugam praful de copt, cacaoa si nucile macinate. Batem ouale cu zaharul pana se deschid la culoare, apoi le adaugam in bolul cu faina. Amestecam bine.

Turnam aluatul in tava pregatita si il presaram cu alune prajite. Pastram cateva alune pentru decor. Coacem aluatul timp de aproximativ 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Indepartam hartie de copt, cat inca blatul este fierbinte. Ungem blatul cu mult unt de arahide. Lasam blatul sa se raceasca.

Inmuiem piscoturile in 200 ml lapte si le punem peste blatul uns cu unt de arahide.

Amestecam praful de budinca cu zaharul si 200 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert intr-o cratita. Cand fierbe, adaugam budinca de vanilie si amestecam pana se ingroasa.

Luam budinca de pe foc si o impartim in doua parti egale. Intr-o parte adaugam zaharul vanilat, esenta de vanilie si 100 gr unt. Amestecam bine pentru a se topi untul. In cealalta jumatate de budinca adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele si untul ramas. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele. Lasam cremele sa se raceasca putin.

Aplicam crema de vanilie peste piscoturi. Deasupra punem crema de ciocolata. O intindem uniform Punem prajitura la frigider pentru cateva ore, timp in care cele doua creme se vor solidifica.

Dupa cateva ore, scoatem prajitura din frigider si pregatim frisca. Batem smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Intindem frisca uniform peste crema de ciocolata. Presaram deasupra ciocolata rasa sau cacao pudra si alune prajite macinate.

Punem iarasi prajitura la frigider pentru cateva ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga, astfel incat piscoturile sa aiba suficient timp sa se inmoaie.

A doua zi, taiem prajitura in felii si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

Iti recomand sa impartasesti aceasta reteta si cu prietenii tai. Sigur vor dori si ei sa o incerce.

publicitate