Acasă Prăjituri Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă – un desert cremos și foarte gustos, fără coacere

Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă – un desert cremos și foarte gustos, fără coacere

0
Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă – un desert cremos și foarte gustos, fără coacere

Prăjitura cu cremă de brânză și ciocolată albă este preferata soțului meu. Îi place atât de mult acest desert încât își începe fiecare dimineață cu o felie din această prăjitură. Rețeta este foarte simplă și nu necesită coacere.

Ingrediente pentru blat:

  • 150 gr biscuiți măcinați
  • 100 gr unt topit, 100 ml lapte
  • 70 gr zahăr, 100 gr alune prăjite măcinate

Ingrediente pentru cremă:

  • 450 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 200 gr ciocolată albă
  • 400 gr cremă de brânză

Ingrediente pentru decor:

  • 50 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 50 gr ciocolată neagră
  • 50 gr alune prăjite, tocate

Mod de preparare:

Punem într-un castron biscuiții măcinați, untul topit, laptele, zahărul și alunele măcinate. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele apoi punem amestecul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 22 cm. Punem tava în frigider și începem să pregătim crema.Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă aluatTurnăm 50 ml de smântână dulce peste ciocolata albă ruptă în bucățele. Topim ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, apoi o lăsăm să se răcească.

Într-un castron, adăugăm 400 ml smântână pentru frișcă, crema de brânză și ciocolata albă topită. Amestecăm ingredientele și punem crema obținută peste blatul de biscuiți din tavă.Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă cremaTurnăm smântâna dulce peste ciocolata ruptă în bucățele. Topim apoi ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și o lăsăm să se răcească.Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă glazuraDecorăm prăjitura cu ciocolată neagră topită și presărăm deasupra alune prăjite și tocate.Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă ingredientePunem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă. A doua zi o putem tăia și servi împreun cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată albă preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.