
Prăjitura cu cremă de brânză și ciocolată albă este preferata soțului meu. Îi place atât de mult acest desert încât își începe fiecare dimineață cu o felie din această prăjitură. Rețeta este foarte simplă și nu necesită coacere.
Ingrediente pentru blat:
- 150 gr biscuiți măcinați
- 100 gr unt topit, 100 ml lapte
- 70 gr zahăr, 100 gr alune prăjite măcinate
Ingrediente pentru cremă:
- 450 ml smântână dulce pentru frișcă
- 200 gr ciocolată albă
- 400 gr cremă de brânză
Ingrediente pentru decor:
- 50 ml smântână dulce pentru frișcă
- 50 gr ciocolată neagră
- 50 gr alune prăjite, tocate
Mod de preparare:
Punem într-un castron biscuiții măcinați, untul topit, laptele, zahărul și alunele măcinate. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele apoi punem amestecul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 22 cm. Punem tava în frigider și începem să pregătim crema.Turnăm 50 ml de smântână dulce peste ciocolata albă ruptă în bucățele. Topim ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, apoi o lăsăm să se răcească.
Într-un castron, adăugăm 400 ml smântână pentru frișcă, crema de brânză și ciocolata albă topită. Amestecăm ingredientele și punem crema obținută peste blatul de biscuiți din tavă.Turnăm smântâna dulce peste ciocolata ruptă în bucățele. Topim apoi ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde și o lăsăm să se răcească.
Decorăm prăjitura cu ciocolată neagră topită și presărăm deasupra alune prăjite și tocate.
Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă. A doua zi o putem tăia și servi împreun cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!