prajitura cu mure
publicitate

Prajitura cu branza de vaci si mure are un gust racoritor. Este numai buna de servit intr-o zi calduroasa. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 1 cana faina de grau
  • 1 cana faina integrala de grau spelta
  • 1 cana lapte, 1 cana ulei
  • 1 cana zahar pudra, 2 linguri cacao
  • Un praf de sare, 3 oua, 1 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 gr branza de vaci
  • 250 ml smantana 16% grasime
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • Lapte (cat este nevoie), zahar (dupa gust)
  • 250 gr mure
publicitate

Ingrediente pentru jeleu:

  • 650 ml apa
  • 100 ml suc de mure
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare:

Pregatim, mai intai, umplutura. Punem branza de vaci intr-un castron. Adaugam smantana, zaharul vanilat Bourbon si zaharul (dupa gust). Amestecam bine pana obtinem o compozitie neteda.

Daca umplutura este prea groasa, adaugam putin lapte. Crema trebuie sa fie densa, dar usor de intins.

Pregatim aluatul. Batem ouale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Adaugam alternativ laptele si amestecul de faina in ouale batute. Adaugam apoi si un praf de sare.

In cele din urma, adaugam uleiul, incet, si amestecam foarte bine. Turnam aluatul intr-o tava de copt cu pereti inalti de 25×35 cm, tapetata cu hartie de copt.

Coacem aluatul timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Apoi oprim cuptorul si lasam aluatul sa se raceasca.

Intindem crema cu branza de vaci peste blatul rece. Adaugam murele.

Gatim budinca intr-un amestec de apa si suc. O luam de pe foc si o amestecam timp de 5-10 minute. O lasam sa se raceasca usor. Turnam budinca peste mure. O intindem uniform. In cele din urma, punem tortul la frigider.

O lasam la frigider timp de cel putin 3 ore. De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate