Placinta cu fructe de padure – un deliciu usor de preparat si sanatos. Pentru prepararea acestei retete ai nevoie de urmatoarele ingrediente si voie buna:
Pentru aluat:
- 420 gr faina
- 150 gr unt la temperatura camerei
- Sare
- 10 linguri de apa rece
Daca nu ai timp sa prepari aluatul acasa atunci poti cumpara unul din comert pentru ca este mult mai rapid si destul de bun.
Pentru umplutura placintei ai nevoie de:
- 3 cani de zmeura
- 2 cani afine
- 50 gr faina
- 180 gr zahar
- Scortisoara
Fructele pot si si congelate si poti alege ce fructe vrei tu si in ce combinatie iti place.
Mod preparare:
Incalzesti cuptorul la 180 grade iar intre timp pregatesti umplutura placinte. Pentru inceput trebuie sa amesteci zaharul cu scortisoara si se adauga fructele care se acopera foarte bine cu mixul de zahar si scortisoara.
Se prepara aluatul – amesteci faina cu sarea si adaugi untul la temperatura camerei. Strange untul in palme pana cand se omogenizeaza foarte bine. Apa se adauga treptat pana cand obtii un aluat bun pentru intins.
Daca vrei sa sari peste toti acesti pasi, poti folosi aluat congelat, din comert. Mai apoi, aluatul se aseaza in tava peste care se pun fructele. Daca iti mai ramane aluat, il poti taia fasii si sa le pui peste umplutura.
Se tine la cuptor pentru 30 de minute. Sa ai pofta!