
publicitate
Ingrediente necesare:
- 650 g făină
- 60 g zahăr
- 14 g drojdie uscată
- 90 g unt topit
- 250 ml lapte
- sare, vanilie
- 2 ouă
- ciocolată şi frişcă pentru decor
Mod de pregătire:
- În paharul mixerului, turnăm untul topit şi laptele călduţ.
- Adăugăm vanilia şi ouăle.
- Adăugăm zahărul, drojdia uscată şi un pic de sare.
- Adăugăm făina cernută în cantitați mici.
- Amestecăm aluatul 5-7min, mărind viteza treptat.
- Dacă este nelipicios, aluatul este gata.
- Tapetăm un vas cu un pic de ulei, așezăm în el aluatul şi îl lăsăm pentru o oră, la crescut.
- Punem aluatul pe masa de lucru şi îl frământăm.
- Întindem tot aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm.
- Acoperim o tavă cu hârtie de copt.
- Formăm gogoşile cu o formă specială.
- Uleiul în care le vom prăji nu trebuie să fie foarte fierbinte.
- Punem gogoşile în tigaie şi le prăjim până se rumenesc frumos.
- Lăsăm gogoşile să se răcească, pe urmă le decorăm cu glazură.
Pentru glazură:
publicitate
- ciocolată albă
- ciocolată cu lapte
- ciocolată neagră
- frişcă fierbinte
- colorant alimentar
- bombonele pentru decor
Mod de pregătire:
- Turnăm frişca fierbinte în ciocolată şi amestecăm.
- Adăugăm colorant alimentar în ciocolata alba.
- Puteţi folosi orice culoare.
- Glazurăm doar partea de sus a gogoşilor în ciocolata topită şi decorăm cu bomboane.
Să o savurați cu plăcere
publicitate