Clatitele cu miere de albine si lapte acru sunt preferatele mele. Imi plac atat de mult, incat le prepar cel putin o data pe saptamana. Iti recomand sa le incerci si tu. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.
Ingrediente necesare:
- 200-250 gr faina de grau
- 500 ml lapte acru, 1 lingura miere
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura ulei de rapita
- 1/2 pliculet drojdie uscata
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol, laptele acru, mierea de albine, sarea, uleiul de rapita si drojdia uscata. Adaugam treptat faina de grau si amestecam pana obtinem un aluat de clatite potrivit.
Asezam bolul in care se afla aluatul intr-un recipient cu apa calda (nu fierbinte). Asteptam cateva minute, pana cand aluatul incepe sa creasca. Dupa ce aluatul a crescut suficient, ne pregatim sa prajim clatitele.
Punem o tigaie cu pereti grosi pe aragaz. Cand se incalzeste, incepem sa prajim clatitele. Punem aluat cat pentru o clatita in tigaie. Prajim clatita pe ambele parti, pana capata o culoare aurie, frumoasa.
Daca nu avem o tigaie cu pereti grosi, folosim o tigaie normala, dar o ungem cu putin ulei de rapita. Prajim in acest mod toate clatitele.
Dupa ce am terminat tot aluatul, putem unge clatitele cu gem (la alegere), miere de albine sau crema de ciocolata. Aceste clatite sunt absolut delicioase si pot fi mancate si goale. Este suficient sa le incerci o singura data pentru a te indragosti de gustul lor.
Daca ti-a placut aceasta reteta simpla si usoara, iti recomand s-o impartasesti si cu prietenii tai. Sigur vor dori si ei s-o incerce!