metoda-japoneza
publicitate

Este cunoscut faptul ca japonezii au dezvoltat o serie de terapii alternative, care se concentreaza pe imbunatatirea starii de sanatate si de bine in general. Aceasta teorie cu degetelele nu face exceptie si poate oferi o perspectiva noua si inovatoare in ceea ce priveste abordarea medicala.

Fiecare deget este asociat cu cel putin doua organe specifice si stimularea lor ar putea duce la imbunatatirea functiilor acestora. Faptul ca efectele acestor tratamente alternative sunt resimtite in doar 5 minute este cu adevarat impresionant si poate oferi o solutie rapida si eficienta pentru anumite afectiuni.

Este important sa mentionam ca aceste metode alternative nu trebuie sa inlocuiasca tratamentele medicale conventionale, ci sa fie utilizate ca o completare a acestora. Consultarea unui specialist inainte de a incerca orice tip de terapie este recomandata, pentru a evita eventuale complicatii sau efecte negative asupra sanatatii.

publicitate

Aceasta metoda este cunoscuta sub numele Jin Shin Iyutsu, o metoda care implica tinerea fiecarui deget timp de cateva minute, ceea ce iti va permite sa respiri mai usor si iti va oferi o senzatie de usurare. Poti, de asemenea, sa iti masezi degetele, pe o perioada de cel mult 3 minute.aceasta metoda poate, de asemenea, sa te ajute sa iti controlezi emotiile.

Cum poti sa iti vindeci organele si intregul corp:

 1. Degetul mare pentru splina si stomac
 • Emotii: depresie si anxietate
 • Fizic: dureri de cap, probleme de piele, dureri de cap, stari de nervozitate

2. Degetul aratator pentru rinichi si vezica urinara

 • Emotii: nemultumire, frica, confuzie
 • Fizic: probleme de digestie, dureri musculare, dureri de dinti, dureri de spate

3. Degetul inelar

 • Emotii: stres, oboseala
 • Masarea degetului inelar imbunatateste dispozitia si are un efect calmant si relaxant.

4. Degetul mijlociu:plamani si intestinul mare

 • Emotii: pesimism, frica si tristete
 • Fizic: probleme de piele, digestie, astm

5. Degetul mic pentru inima si intestinul mic

 • Emotii: anxietate si lipsa increderii in sine
 • Fizic: probleme osoase, probleme cu inima si, de asemenea, durere in gat

Aceasta arta a vindecarii se bazeaza pe credinta ca degetele pot sa ajute la mentinera corpului in echilibru.

Mai multe despre Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu este o terapie alternativa care isi are originile in Japonia si care se concentreaza pe restabilirea echilibrului energetic al corpului. Aceasta metoda se bazeaza pe principiul ca in corpul uman circula o energie vitala, denumita Qi, care poate fi blocata sau afectata de diferite cauze, cum ar fi stresul, traumele emotionale sau fizice, obiceiurile alimentare neadecvate si multe altele.

Jin Shin Jyutsu utilizeaza tehnici de presopunctura pentru a elimina aceste blocaje si a restabili fluxul normal al energiei vitale prin corp. Aceste tehnici implica presarea cu blandete a anumitor puncte de pe corp, numite puncte de energie sau degetele de energie, care sunt conectate cu diferite parti ale corpului. Stimularea acestor puncte ajuta la echilibrarea energiei vitale, facilitand vindecarea si reducerea stresului si anxietatii.

Aceasta terapie alternativa este considerata a fi sigura si poate fi utilizata pentru o varietate de afectiuni, cum ar fi durerile de cap, probleme digestive, disfunctii ale sistemului respirator sau ale sistemului nervos, dar si pentru imbunatatirea somnului si a starii generale de bine.

Cu toate acestea, este important sa subliniem ca aceasta terapie nu trebuie sa inlocuiasca tratamentele medicale conventionale, ci sa fie utilizata ca o completare a acestora. Inainte de a incerca Jin Shin Jyutsu sau orice alta terapie alternativa, este intotdeauna recomandat sa consultati un specialist calificat si sa discutati cu el despre avantajele si riscurile acestei metode.

publicitate