publicitate

Triunghiurile cu cascaval si sunca presata sunt foarte gustoase. Eu le prepar frecvent pentru ca sotul si copiii mei le adora. Iti recomand sa le incerci si tu. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • O bucata aluat foietaj
  • 150 gr sunca presata
  • 150 gr cascaval
  • 1 ou
  • Seminte de susan

Mod de preparare:

publicitate

Dam cascavalul pe o razatoare.Sunca presata o taiem in cubulete mici.Taiem aluatul foietaj in 8 bucati.Incepem sa umplem aluatul. Pe fiecare bucata de aluat punem cate putin din cascavalul ras si sunca presata. Facem doua taieturi, cu un cutit, pe jumatate de aluat.Acoperim umplutura cu partea taiata, formand astfel un triunghi. Presam bine marginile aluatului.

Asezam triunghiule pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem triughiule cu ou batut si presaram deasupra seminte de susan.Coacem triunghiurile in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 de minute.

Durata de coacere variaza de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verificam triunghiurile din cand in cand, pentru a nu se arde. Daca se coc prea rapid, le putem acoperi cu o folie de aluminiu.

Dupa ce triunghiurile umplute cu sunca presata si cascaval s-au copt, le lasam sa se raceasca pe un gratar. Le punem apoi pe un platou si le servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

Daca ti-a placut aceasta reteta simpla si delicioasa, iti recomand sa o impartasesti si cu prietenii tai. Sigur vor dori si ei sa o incerce!

publicitate