Iată cum se prepară rapid aluatul de foietaj – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 220 g făină
- 40 g unt
- 1/2 linguriță oțet
- sare
- 180 g unt
- 100 ml apă rece
Mod de preparare:
1. Pentru început, topim 40 de grame de unt pe baie de aburi. Adăugăm 220 g de făină, sarea și oțetul. Amestecăm bine până la omogenizare. Așezăm aluatul format pe masa de lucru.
2. Pe deasupra, adăugăm untul rămas. Formăm un pachețel pe care îl întindem într-o foaie subțire. Pliem aluatul și îl punem la frigider pentru 10 minute. Procedăm la fel de 5 ori.
Încearcă și… Aluat foietaj de casă, gata în doar 10 minute
Rețeta preferată de aluat foietaj – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 360 g unt
- 220 ml apă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță oțet
Mod de preparare:
1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm untul și amestecăm până la omogenizare.
2. Într-un bol separat, turnăm apa. Adăugăm sarea, oțetul, sucul de lămâie și amestecăm bine. Turnăm compoziția în bolul cu făină. Amestecăm cu ajutorul mâinilor până obținem un aluat moale și omogen.
3. Învelim aluatul într-o folie alimentară și îl lăsăm la frigider 60 de minute.
Să îl folosiți cu spor! Poftă bună!
Încearcă și… Aluat pe bază de chefir fără drojdie
Rețeta pe care trebuie s-o aibă orice gospodină – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 250 ml chefir
- 2 linguri ulei
- 2/3 linguriță bicarbonat
- 2 lingurițe zahăr
- 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, încălzitm chefirul puțin. Adăugăm zahărul, sarea, uleiul și amestecăm bine.
2. Treptat, adăugăm făina. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm o treime din cantitatea de bicarbonat de sodiu. Pliem alutul și formăm o carte, pe urmă o întindem într-o foaie subțire. Procedăm la fel până terminăm bicarbonatul.
4. Acoperim aluatul cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut pentru 40 de minute.
Să îl folosiți cu drag! Poftă bună!