Astazi iti recomand o reteta sofisticata de castraveti murati, cu scortisoara. Crede-ma, merita sa inceric acesti castraveti dulci-amarui. Ii poti pune pe masa chiar si atunci cand ai musafiri. Cu siguranta vei primi o multime de complimente.
Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:
- 3-3.5 kg castraveti proaspeti, 1 lignurita scortisoara macinata
- 4 catei de usturoi, 1 ardei iute
- 7-8 cuisoare, 5 boabe de piper negru
- 2 linguri zahar, 2 linguri sare grunjoasa, 5 ml esenta de otet
- 1.3 litri apa
Mod de preparare:
Spalam bine castravetii in 2-3 ape reci si-i punem intr-un borcan. Punem apa la fiert si o turnam apoi in borcanul cu catraveti. Pentru a evita craparea borcanului, turnam apa in mijlocul legumelor, fara a atinge peretii de sticla. Acoperim borcanul cu un capac. Lasam apa sa se raceasca in borcanul cu castraveti.
Dupa ce s-a racit, o scurgem si o punem din nou la fiert. In timp ce fierbe, adaugam in borcan ingredientele ramase (scortisoara, usturoi, ardei iute, cuisoare, boabe de piper negru, zahar si sare).
Turnam din nou apa clocotita in borcan, iar la final adaugam o lingura de otet. Infiletam bine borcanul cu un capac. Intoarcem borcanul cu gura in jos, il acoperim cu o patura calduroasa sau un prosop gros si-l lasam sa se raceasca lent.
Dupa ce s-a racit complet, il depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara. Pastram borcanul cu castraveti pentru iarna. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Incearca aceasta reteta si apoi impartaseste-o cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa o incerce.