Vrei sa gatesti ceva rapid, gustos si satios? Atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta minunata de ardei umpluti cu carne de pui. Se pregatesc foarte usor, rapid, la cuptor si sunt extrem de buni. Eu i-am servit alaturi de un orez alb dar ii puteti consuma ca atare sau in alte combinatii de mancare.
Va recomand sa ii incercati chiar si atunci cand urmeaza sa aveti musafiri deoarece este un fel de mancare delicios cu care iti poti impresiona musafirii.
Ingrediente necesare:
- 4 bucati de ardei gras
- 1 rosie
- 1 piept de pui
- Sare, piper, condimente pentru carne
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
- 1 lingura de faina
- 70 gr cascaval/mozarella
- 70 ml de apa
Mod de preparare:
Spalati si taiati ardeiul gras in 2 parti egale, pe lungime. Taiati si pieptul de pui in bucatele si condimentati carnea dupa gust iar la final adaugati 1 lingura de faina de grau si amestecati bine.
Mai apoi, adaugati smantana, apa si amestecati pana tot puiul este acoperit de compozitie.
Puneti ardeiul intr-o tava pentru copt si umpleti-l cu aceasta compozitie de pui – presarati deasupra cascavalul ras si bucatele de rosie si puneti la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 30 de minute.
La final puteti adauga niste patrunjel proaspat tocat si serviti cat e cald (desi e gustos si rece). Umplutura poate fi facuta si cu ciuperci, daca nu preferati carnea de pui.